Avtomatizacija

PAMETNA HIŠA ali avtomatizacija zgradb in njene prednosti

Na eni vstopni točki izklopimo nadzorni sistem vloma v objekt, hkrati vklopimo dnevni režim ogrevanja ali hlajenja sistema, ogrevanja bojlerja, črpalke za kroženje vode do pipe, možnost razsvetljave v objektu, dvignemo žaluzije ali rolete v željen položaj (odvisno od svetlobe zunaj).

Na touch screenu ali drugih upravljalnih tablojih lahko vsak trenutek spreminjamo temperaturne nastavitve, nastavimo vklope in izklope posameznih komponent sistema, bojler, žaluzije, ogrevanje, …

Samodejni dvig rolet ali žaluzij v primeru grozečega vetra, samodejni dvig oziroma spust glede na želeno osvetljenost prostora. Ob dežju se vam strešna okna samodejno zaprejo.

Glede na to, da lahko na daljavo izklopite vse 230V porabnike električne energije, je manjša možnost požara (pečica, likalnik). Prav tako požarno varnost izboljšata tudi tipalo za dim in detektor plina. Seveda lahko to možnost iskoristite tudi lokalno, kar pomeni, da lahko ob odhodu z doma, ob vklopu alarma ali preko posebnega gumba/RFID kartice, izklopite vse prej omenjene porabnike.

Varnost pred vlomilci poveča vaš varnostni sistem in možnost simulacije. Ko vas ni doma, je mogoče nastaviti simulacijo razsvetljave in senčil tako, da vaš dom kljub odsotnosti daje vtis, kot bi bili doma. Varnost pred vlomilci dodatno poveča tudi vaš alarmni sistem, ki ga vključujete na daljavo ali po določenem urniku.

Upravljanje sistema prek vizualnega programa na osebnem računalniku.

Upravljanje prek interneta s html dostopom ali preko web portala …

Prezračevanje in klima sta kontrolirani glede na potrebe. Prezračevanje in hlajenje lahko nastavite tako, da prične delovati šele v primeru, ko zapustite prostor in vas tako ne moti.

Obveščanje uporabnika o stanju sistema prek gsm vmesnika (alarm, napaka sistema, izpad el. omrežja, izliv vode, prisotnih plinih v objektu).

Simulacija prisotnosti v času vašega dopusta: z eno tipko vklopite naključne razsvetljave in spremembe položaja žaluzij ob določenih urah.

Samodejno pravilno temperiranje v posameznih prostorih. Individualno lahko nastavite temperaturo v vsakem prostoru in prostori bodo ogrevani le, če jih uporabljate (senzor gibanja vklopi ogrevanje in še ogreva določen čas po izhodu iz prostora).

Daljinsko upravljanje s sistemom prek gsm sporočil.

Možnost funkcije klic v sili prek daljinskega upravljalnika z sms na določeno gsm številko.

Nadzorni monitor za lažje in preprostejše upravljanje.

Ob vklopu alarmnega sistema avtomatsko izklopimo porabnike električne energije – likalnik, pečice, pralni stroj …

Z enim daljinskim upravljalnikom lahko krmilimo različno opremo (klimo, ogrevanje, razsvetljavo …).

Regulacija zunanjega zalivanja zelenic po programu in senzorju dežja oziroma senzorju vlažnosti tal.